Celkem
0 Kč

Značka CrazyFly - dnes již světová špička

I když možná v dřívějších letech šlo jen o začínající firmu, která byla po celém světě známá pro své proslulé kiteboardy, dnes se řadí ke světové špičce i ve výrobě kitů!

Firmu založil v roce 1999 Josef Bukovčák, v počátcích CrazyFly vyráběl pouze kiteboardy, od roku 2011 i kity. Jako všichni ostatní světoví výrobci, i CrazyFly nechával šít své draky až do roku 2016 v Asii (v Číně). Domovská společnost na Slovensku měla omezené možnosti ovlivnit kvalitu produktů a vývojáři byli limitováni velkou vzdáleností a možnostmi asijské dílny. Výsledné produkty tak nebyly vždy na 100% podle představ mateřského podniku, s čímž se vedení rodinné firmy nehodlalo smířit, protože CrazyFly má ambice patřit ve svém oboru k absolutní světové špičce.

Kiteboardy CrazyFly, vyráběné doma na Slovensku, patří dlouhé roky k nejlepším na světě a jsou oblíbené mezi kitery napříč světadíly.

Aby stejných kvalit a hodnocení dosáhly i kity, v CrazyFly rozhodli o kompletním přesunu jejich výroby od roku 2017 na Slovensko. Společnost investovala přes 600 000,- EUR (16 mil. Kč) do nejmodernější výrobní linky přímo v domovském závodě v Trenčíně. Přesun výroby do Evropy byl obrovským zlomem ve výrobě kitů CrazyFly.

Zatímco kity šité v Asii byly v porovnání s konkurencí průměrné a nijak nevybočovaly, dnes CrazyFly nabízí světovou špičku. Kvalita kitů šitých v evropské továrně je nadstandardně vysoká,což potvrzují i velmi příznivé nezávislé recenze v prestižních světových kite magazínech jako KITEWORLDMAG, IKSURFMAG, KITEMAG.... Kity jsou testovány i vlastními pro-ridery a jejich poznatky jsou ihned předávány do vývoje.

Vývojáři mohou přenášet své návrhy do výroby, kde je kvalita pečlivě kontrolována podle evropských standardů. CrazyFly používá špičkové materiály a nejnovější technologie, díky tomu si může dovolit poskytnout záruku 3 roky. Je to jediná světová značka, která se vyrábí v Evropě.

Více: https://www.crazyflykites.com/inourhouse Kvalita šití, materiály i letové vlastnosti od doby jejich začátků neuvěřitelně vzrostly a dnes patří ke špičce na světovém trhu. Dokonce nezávislý kiteboarding magazín IKSURFMAG, kde team rideři dostávají k testům draky všech značek a jejich prací je najít chyby, napsali: "Hyper na nás neuvěřitelně zapůsobil a bylo by těžké najít něco, co by se nám nelíbilo" a to už je co říci!

CrazyFly HYPER 2021 na Kites.cz

CrazyFly Hyper zvítězil i v Ultimate testu časopisu KITEMAG, kde za sebou v kategorii Boosting kite nechal všechny konkurenty a byl vyhlášen nejlepším kitem roku 2019 i 2020!

Máte už vlastní zkušenost s reklamací draka u firmy, která své produkty nevyrábí v Evropě? Pak asi víte, jak dlouho trvá vyřízení reklamačního řízení a nejlepší je, když tahle paráda přijde, kdy jindy, než v hlavní sezóně. To by se jeden trefil do hlavy... U značky CrazyFly máte po registraci nejen 3letou záruku, ale příslib, že vyjádření o stavu vaší reklamace budete mít do 48 hodin! https://www.crazyflykites.com/warranty.

Celosvětově známou věcí je, že Slováci, tak jako Češi, umějí vyrábět opravdu mimořádně kvalitní produkty. I to je jistota, jaké zboží se k vám domů následně dostane a proč si firma CrazyFly může bez problému dovolit dát na své výrobky i 3 letou záruku.

Pokud jste o značce CrazyFly již něco zaslechli, dost možná jste se setkali s hodnocením starým několik dlouhých let. Radíme všem - udělejte si vlastní názor a vše si nejprve vyzkoušejte na vlastní kůži. Zjistíte, jaký obrovský posun kupředu přesunem výroby kitů z Asie do Evropy nastal. Porovnejte, ohodnoťte a pak s radostí nakupte. Využít k tomu můžete možnost otestování kitů na "Test days" o kterých budete informování na našem facebooku nebo webu.

Značka CrazyFly má ve světě jméno, nyní je na čase ji představit i kiterům v ČR!

A začít můžeme třeba tím, kdo na ni jezdí:

Posito Martinez je 25letý rider žijící v Dominikánské Republice, zemi katingu zaslíbené. Kituje již dlouhých 17 let a to opravdu intenzivně. Mnohým z nás se o tomhle může pouze zdát.

Styl: Freestyle a BigAir

Světová umístění:

  • 2016 Champion Abu Dabi
  • 2016 World champion v BigAir
  • 2017 6. místo Freestyle World Kiteboarding League

Pozdrav Posito Martineze pro příznivce CrazyFly CZ:

Iveta (Minet KITES.CZ)

Související články

Všechny články