Celkem
0 Kč

Kite trip Egypt, Hurghada 22.-29.1.2022

Když jsme byli v Egyptě předposledně, zvolili jsme na kiting Safagu, ale tam ačkoli kite spot byl kousek od hotelu pěšky jen po pláži (v rámci hotelu) tak voda rozkopaná, vítr rozbitý a myslím, že mohu říct, že většině z nás se to ježdění moc nelíbilo a nikdo z nás se tam už více vracet nechce.

V praxi tedy aspoň za mě v Egyptě čím víc na jih, tím hůř ...

V posledních letech jsme jinak jezdili na spot na půl cesty mezi Hurghadou a El Gounou, který byl fajn, ale je taky třeba zkoušet něco nového ;) Letos jsme tedy zvolili spotík na severozápadním cípu Hurghady a za nás všechny velká spokojenost. Bylo to pestřejší, než co jsme zatím jezdili na jiných spotech tady v Egyptě. Jsou tu krásné čiré lagunky, flatík, pak delší táhlé vlnky, vzadu na foila, vítr side-on shore, příjemný, na zimu nijak rozkopaný, otevřený směr. Fakt pěkné ježdění a voda i při odlivu neustoupila, takže se dalo jezdit kdykoli v průběhu dne, což je mega pozitivum. Jediné negativum, že pláž není nic moc velká... ale na starty foukaček plně stačí a netřeba se bát, i kdyby se něco posralo, kite skončí na vodě na flatu.

Co mě úplně nenadchlo, tak na startování uzavřenky to tam prostě moc není... a chyběla nám umělá tráva a zátěžové pytle, což už bereme že je snad všude standard. To by frajer prostě mohl vylepšit :D stejně tak jako místo kde umýt kite a mít ho pak kde položit.

Asi po 12letech jsme se podívali taky do El Gouny, kde jsme jezdili ještě kdysi k polákům. Musím říct, že za ty roky to tam šlo neuvěřitelně nahoru.Taková malá Evropa uprostřed pouště. Sice za služby i komfort si připlatíte, ale najdete tu opravdu vše. Luxusní restaurace, bary, vše namidlené a hezké... Prostě tam se necítíte jako v africe. Luky nás trošku za ten 1 večer provedl, za což mu tímto děkuji a těšíme se na příští návštěvu! Pokud dovolená se vším všudy na úrovni, a tím myslím i noční život, tak rozhodně El Gouna!

A jak nám foukalo?

Jeli jsme na předpověď a zájezd cíleně kupovali 2 dny před odjezdem, takže opravdu 7 dní ze 7mi vítr, slunce, teplo. Naprostá nádhera na rozdíl od toho, co se dělo s počasím tady v Čechách. Jediný den byl vítr dost silný i poryvový a směr byl stočený přes pevninu, takže do toho mimo Filipa nikdo z nás nelezl. Např. já už nemám potřebu tak nějak jezdit ve všem :) ale chci si tu jízdu užít a ne jen "přežít". Ale když ses dostal přes počáteční peklo dál od břehu, tak už se jezdit v pohodě dalo.

Celý kite zájezd nás vyšel neuvěřitelných 7.800 Kč na 8dní i s letenkou, bágly, stravou all in i transferem z letiště. Je fakt, že split boardy a odlehčený travel kite bag check-in prostě ušetří 3.000 Kč na golf bagu a to se hold, když cestuješ častěji rozhodně vyplatí. Za tu cenu je jasný, že nemůžete čekat nic exkluzivního, ale když s tím člověk dopředu počítá, tak je to prostě naprostá pohoda, kterou si lze zopakovat častěji než jen 2x do roka ;) a jezdit se tam dá jako na chatu.

Příště napíšu třeba pár řádek o balení na cesty, ať už se split boardem nebo golf bagem a jak s tím po česku co nejlépe vydrbat :D

Takže good wind a příště doufám na viděnou! ;)

Iveta (Minet KITES.CZ)

Související články

Všechny články
© 2024 Kites.cz | All rights reserved. | OBCHODNÍ PODMÍNKY - KONTAKTY