Celkem
0 Kč

KITEBOARDING KURZY JIŽ OD 8. KVĚTNA

Proč zrovna Rujána?

Vodní plochy díky mělkosti vody daleko od břehu nabízejí skvělé podmínky právě pro začátečníky. I když se může zdát, že je severní Německo poměrně daleko, není tomu tak. Vesměs celou cestu jedete po dálnici a tak se zde dostanete mnohem rychleji než na jiná místa Evropy. Skvělé povětrnostní podmínky, v tuto roční dobu ještě bez hustého turistického ruchu.


10 PRAVIDEL, JAK ZAČÍT S KITINGEM:



1) SEŽEŇ SI INFORMACE

1.krok jste už vlastně udělali tím, že čtete tyto řádky?
Informací je dnes plný internet. Ale dá se v nich zorientovat. Stačí najít např. server, kde se věnují veškeré problematice okolo kitingu (jako například zde), kde najdete informace o vhodném kurzu, délce, vhodném vybavení, větru, lokalitách kde jezdit, bezpečnostních pravidlech apod.. Tyto informace můžete získat v podobě článků, videí i e-booků. A dozvědět se informaci, že není dobré napřed koupit kite a až potom se jít kiting naučit, která může ušetřit desetitisíce, určitě stojí za to.

2) ABSOLVUJ KITE KURZ

Ačkoli jsou zde 2 názory ? naučit se sám nebo v kite škole... obě varianty mají své výhody a nevýhody. U výběru kurzu je výhodou například ušetřený čas, minimální riziko úrazu, správná technika, vhodné vybavení dle větru, poradenství co dál... u samouka jde hlavně o ušetřené finance. O nic jiného vlastně nejde. Ale i za to platíte jistou daň, a to v podobě vysokého rizika úrazu, špatné technice a spoustě času, který budete muset výuce obětovat, než se vše naučíte.
Je ještě třetí varianta? A to naučit se kiting prostřednictvím kamaráda, který kituje. Zde je ale potřeba si uvědomit, že málokterý kamarád obětuje svůj větrný den, aby vás naučil kitovat. A když už ano, bude to chtít mít rychle za sebou. Vybrat už si musíte sami...

Nejlepší je absolvovat 3 denní kiteboarding kurz pro začátečníky, kdy získáte základ pro kiteboarding a pak se již můžete zdokonalovat sami nebo si případně doplatit pár hodin/dní individuálního kite kurzu.

3) NAJDI SI KITE PARŤÁKA
4) ZAČÍNEJ S MALÝM DRAKEM NA SOUŠI
5) POUŽÍVEJ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY
6) S VELKÝM DEPOWER DRAKEM OPATRNĚ
7) NA VODU SE PUSŤ, AŽ BUDEŠ UMĚT DRAKA BEZPEČNĚ OVLÁDAT
8) DOBŘE VYBER KITE LOKALITU
9) VYBER SI VHODNÉ VYBAVENÍ
10) NEZAPOMÍNEJ NA DALŠÍ TRÉNINK


A ti co jsou již pokročilí kiteři a kiterky můžete využít individuální výuku, kdy se instruktor věnuje pouze Vám a dopilujete věci, co potřebujete. Pro jezdce kteří už umí jezdit a zvládají kontrolovaný skok, ale neví jak se zlepšit, na čem pracovat. Jednoduše... co dál. Právě pro ty z vás pořádáme freestyle kite camp na Rujáně v Německu.

Eva (Eva KITES.CZ)

Související články

Všechny články